Sunday, January 13, 2013

teacher zura :D


assalammualaikum! hello :)

jam dah menunjukkan pukul 10:44 pm.patutnya wa dah siap2 nak masuk tidur, tapi la ni masih mengadap komputer lagi.oppss..please ok.jangan nak tuduh wa melayari website bukan2 or tengok baju2 kat online ok? wa tengah search pasal macam mana nak ajar budak preschool matematik?? hah! hebat tak wa? sangat cikgu cikgi pls! hahahahaha :D

al kisahnya, ada dua tiga orang student wa lemah perihal numbers.tension pun ye juga..like..owh come on?? u're 6 years old kot tahun ni takkan la kenal nombor 1 sampai 3 je? at least sampai 10 pun ok lagi.. -___-" nampak tak bertapa peranan ibu bapa tu penting sebelum anak menjejak kaki masuk preschool? ok la..wa tak boleh nak salah kan budak.umur pun baru 6 tahun.siapa la dia nak refer kan kalau bukan ada yang mengajar dia.kesiannnn.. now baru wa rasa apa yang cikgu maths wa dulu rasa bila wa asyik tak lulus maths je! hahahaha * tapi itu sekolah menengah bukan nya tadika! huh * so ada la jumpa beberapa website macam mana nak bagi budak kenal nombor and so on.harap boleh dipakai guna.kalau tak faham juga, wa akan cuba cara lain.kena bagi sampai diaorg faham tahap dewa punyaaaaa! BERUSAHAAAA! :))

so masuk minggu lepas, dah 2 minggu wa mengajar.so far, it was soooooo fun! like seriously! everyday ada je yang buat wa gelak.and inshaallah, my class akan jadi lebih fun bila wa dah start mengajar ikut jadual nanti.amin amin :D and more, wa ada terfikir gak nak decor kan class wa tu.cuma masalah nya bilik wa tu adalah bilik tidur guru yang tinggal kat tadika tu.so macam susah sikit la..tapi dont worry, wa akan usahakan sesuatu supaya bilik tu akan lebih cantik dan nampak happy je untuk budak2 belajar.inshaallah amin amin.


my class : Saidina Osman (6 years old)


my kids :)


the girls :D



here is the sample : 

because for me, the fun and beautiful decor will encourage students untuk datang ke sekolah. so budak tak la boring dengan kelas.


wa suka kalau setiap kelas ada theme.contohnya for 5 years old maybe boleh guna theme galaxy.so tampal la stars, moon and matahari kat dinding.plus all the planets yang wujud.dalam masa yang sama, the kids boleh belajar pasal alam.tak gitu? hehe


and i totally in love with this one yang kat atas ni.too adorable and colourful! :D






anyway, boleh jadi gila la tengok semua kat website.semua comel2 sangat! tapi itu lah, idea wa ni kena bgtau guru besar dulu.kang tak pasal2 kena reject wa juga yang sedih.. :p sokay, kita try je la ye tak? :D kalau proceed kita gerak, kalau reject kita belajar je la mcm biasa dan kesedihan.hahaha :D

selamat berhari isnin besok! :D

x,
kerr.


3 comments:

butterfly said...

hi teacher!hehehe..
wa pernah rasa experience jadi cikgu tadika tu ;)

kerR {abdullah} said...

halluuuuu! :D

hihi..baru wa rasa bertapa payah nya cikgu2 nak didik kita masa sekolah dulu.now rasa kannnnnn! :D

Anonymous said...

I and also my guys came taking note of the nice solutions on your website [url=http://www.tomsoutletmart.com]toms shoes outlet stores[/url] and all of the sudden I had an awful feeling I never

expressed respect to the

web site owner for those secrets. The boys became

as a consequence thrilled to see all of them and already have in reality been using

them.[url=http://www.tomsoutletmart.com]toms outlet online[/url] toms outlet online ,Appreciate your getting very accommodating and for picking out certain

[url=http://www.tomsoutletmart.com]toms outlet[/url] toms shoes outlet

terrific [url=http://www.tomsoutletmart.com]toms outlet[/url]

toms shoes outlet online issues most people are really needing to discover. My personal

sincere apologies for not expressing gratitude

to you earlier.