Saturday, July 12, 2014

14 ramadhan


alhamdulillah..hari ni genap 14 hari kita berpuasa.alhamdulillah juga, setakat ni wa masih belum buang puasa.orang cakap, ibu yang menyusu anak tak wajib pun puasa sebab takut tak cukup susu untuk baby.tapi wa nak try juga.mana la tau kalau2 berjaya, next faeq ada adik (wahhh dah fikir pasal adikkk?? haha) wa boleh puasa penuh juga.inshaallah..doa2 kan.amiiinnnn hehe so far alhamdulillah.cukup untuk faeq walaupun badan wa kering air sikit sebab faeq mmg kuat menyusu.tak pe la..berkorban sikit untuk anak hihi

ramadhan tahun ini berbeza rasanya.
wa and apitt memang makan di rumah saja.wa masak.
tak pergi pun bazaar ramadhan macam tahun2 lepas.ada la sekali pergi sebab malam tu nak gerak balik batu pahat.tapi itu je la kot? hihi ntah tahun ni macam selesa makan kat rumah.maybe sebab dah ada faeq kot.so stay kat rumah is better, right? dan berjimat-cermat itu sangat penting :)

wa sebenarnya tak sedap hati.
nope..it not about ada benda nak jadi or apa2.hati wa ni mcm tersiat2 pasal kes gaza palestin tu.setiap hari tengok berita and gambar2 peperangan, dengan gambar budak2 mati kena tembak, kena bom.hati wa terkoyak2.sedihnya ya Allah.. :'(
kadang-kadang wa terfikir macam nak cepat-cepat hari kiamat biar semua ni berhenti.biar israel bodoh tu kena humban dalam neraka jahanam.

*amboi kerr, amal ibadah lu dah cukup noo ke sampai nak cepat2 hari kiamat? err..*

tapi serious.
sedihnya bila yahudi bangsat tu memperlakukan saudara islam kita mcm tu.apa la masalah diaorang ni? 
tapi..bila fikir-fikir balik.semua nya memang dah tertulis dalam Al-Quran dan wa tak sabar untuk melihat Islam menang.inshaallah.


apa yang penting sekarang, kita kena selalu berdoa.doa adalah senjata kita orang mukmin.inshaallah.
semoga Allah selamatkan saudara2 kita di sana.semoga terus diberikan kekuatan dan kepada yang telah gugur, semoga ditempatkan bersama yang beriman dan di syurgalah tempat mu.aminnnn :')

anak-anak Palestin itu adalah anak-anak kita.
tersenyum dan bergembiralah engkau di syurga Allah.. :')

x,
kerr abdullah

No comments: