Wednesday, September 10, 2008

ramadhan~

hello.. :) ini adalah blog pertama saya.penulisan yang pertama.percubaan yang pertama.

sebelum tu, saya nak mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan.selamat berpuasa.selamat bangun untuk bersahur.selamat melantak tak hengat di waktu berbuka.dan selamat segala2 nya.hihi.jadi, bercerita mengenai ramadhan tahun ini, tiada apa yang berubah.tetap sama seperti tahun2 sebelum nya...cuma tahun ini saya berpuasa sebagai seorang pekerja.alhamdulillah..akhirnya saya bekerja setelah tamat kuliah.

berpuasa sebagai pekerja tidak lah sedahaga berpuasa sebagai student.saya masih ingat lagi ketika bergelar student di uni dulu, pada bulan ramadhan setelah tamat kelas saya dan kawan2 akan pulang ke rumah dan tidur untuk melekakan diri daripada mengingati puasa.betul ke ayat tu? hahaha...maksud nya di situ adalah, hanya akan bangun jam 5 petang dan seterusnya ke pasar ramadhan dan shopping apa yang patut.kueh..mi goreng..kopok leko..kadang-kadang nasi lauk.huhu.sedap juga.memang sedap apatah lagi berbuka bersama teman2 serumah.teman2 sekelas.makan beramai2.makanan dihidang.bermula dengan bismillah dan diakhiri dgn burrrrpppp... :p lepas tu mengulor,ngantuk.haha.tp itu lah kenangan paling indah dalam hidup sepanjang bergelar pelajar.

so tahun ni, bila dah kerja...saya berbuka puasa pula bersama2 teman seoffice.happy juga.cuma yang jadi tak happy apabila ke pasar ramadhan, mata menjadi rambang melihat makanan2.beli itu dan ini.akhirnya membazir.kasihan kepada duit saya... :( tp tak pe, lepas ni saya akan lebih berhati2 ketika berbelanja dan saya akan pastikan saya tidak mengamalkan ajaran SETAN apabila bershopping di bazar,weeeee~~~~ :p

p/s: untuk first blog, ayat kena tersusun sket sebab nervous.hahahah~ psiko!!! :p
selamat berpuasa!!!

No comments: